מצבר סטארט סטופ לרכבים עם מנגנון START-STOP המצוי ברכבים חדשים. המצבר מתאים למנגנון הנעה והדממת מנוע בעצירה.

התקשרו אלינו

מציג 1–12 מתוך 28 תוצאות

למה צריך מצבר מיוחד לסטארט-סטופ?

כל תהליך ההפעלה מלווה בכמות גדולה של אנרגיה מסוללת רכב. יש לוודא שהסוללה במצב טוב מאוד כדי לספק באופן אמין זרם התנע הגבוה. בפרט עם רכבים מודרניים המצוידים במערכות הפעלה-עצירה אוטומטיות, המנוע מכובה ומדלג עשרות פעמים במהלך הנסיעה. בזמן השלבים הללו, הסוללה ממשיכה לספק אנרגיה לכל הצרכנים החשמליים. סוללת ההתנע הרגילה (SLI) אינה מיועדת לפליטה רצופה כזו וטעינה רצופה.

רק סוללה עם טכנולוגיית התנעה היא במצב להתמודד עם הדרישות הללו ולעמוד במאמץ.

טעינה רצופה של סטארט סטופ

ברכב שאינו מצויד במערכת סטארט סטופ אוטומטית, תהליך ההפעלה הוא בדרך כלל אירוע חד פעמי. במהלך הנסיעה, המחולקת ספקת אנרגיה לצרכנים החשמליים כמו מערכת הבידור ומכשירי הניווט, כך שאם המחולקת פועלת, אין פליטה של סוללת ההתנע במהלך הנסיעה.

סוללת סטארט סטופ המותקנת ברכבים עם טכנולוגיית סטארט סטופ חוויה מצב נוסף. במהלך הנסיעה בעיר, הסוללה נחשפת לסדרה של תקופות התחלה ועצירה. אם הרכב עומד ברמזורים עם המנוע כבוי, צרכנים חשמליים כמו תאורה, מגברי חלון, רדיו או מסכים עדיין דורשים כח. העומס מתרבה עקב הפליטה הרצופה והטעינה.

בפרט, נסיעות קצרות מהוות אתגר לסוללה. במיוחד עם סוללות ישנות ובחורף, הקליטה של הסוללה מתפחת, כך שלעיתים אין מספיק טעינה נכונה במהלך נסיעות קצרות. זה יכול להביא לפריקת סוללה בהדרגה, כך שבסופו של דבר, הסוללה לא תהיה לה מספיק אנרגיה להתנע. בזכות הטכנולוגיה המיוחדת, ההתנגדות הפנימית של מצברים נשמרת באופן משמעותי נמוך מאוד מאותה של סוללות רגילות לאורך כל תחייתן, כך שהקליטה הראויה נמצאת תמיד במקום אף במהלך תקופה ארוכה ונסיעות קצרות עם מספר שלבי התנע-עצירה רבים יכולות להתמודד טוב יותר על ידי מצברי סטארט סטופ.

3 יתרונות של מצבר סטארט סטופ

בואו ונבין מה היתרון של מצברי START-STOP לרכבים להן הם תואמים.

 

המצבר לא מניע? מעדיפים שנגיע אליכם להחלפת מצבר עד הבית?  חייגו ונגיע מיד!

יכולות התנעה "קרה" 

מצברי סטארט סטופ  מצוידות בזרם התנע גדול במיוחד. הן מנעות את מנוע ההתנע בעוצמה ומקטינות את זמן ההפעלה שלו. בזכות יציבות המחזור של מצברי סטארט סטופ, אפשר לכבות ולהדליק את המנוע פעמים רבות בפרקי זמן קצרים, מבלי להסתיר בקרתיות בעת ההפעלה מחדש.

טעינה מאוזנת

ברכבים מודרניים, מצבר סטארט סטופ לא נטען רק על ידי הגנרטור, אלא גם נטען מחדש על ידי מערכת שחזור האנרגיה שמשיבה אנרגיה. המצברים לרכבים הרגילים צריכים להישאר מטענות כל הזמן ולכן אינן יכולות לספק את האנרגיה שנוצרת על ידי ההתאוצה. סוללות AGM יכולות לפעול בטווח הטעינה החלקיאו שלהם ולכן מספקות נפח "נוסף" מספיק כדי לאחסן את האנרגיה שנוצרת בעת הבלימה.

יכולת אגירה גבוהה

היכולת הגבוהה להבטיח את אספקת החשמל לכל סוגי הרכיבים החשמליים. יציבות המחזור בטכנולוגיית סטארט סטופ מבטיחה את אספקת החשמל לרכיבים תוך הפקת כח התנעה גבוה. אפילו אם הסוללה אינה נטענת באופן מלא וממשיכה ךפעול בצורה חכמה על ידי יכולת ניהול אנרגיה בצורה חיה

מצבר סטארט סטופ לא עובד

הטכנולוגיה של הסטארט סטופ מביאה לנהיגה כלכלית וידידותית לסביבה. לכן צפוי שעד שנת 2020 כל שלישי מהרכבים בכבישים יהיו מצוידים בטכנולוגיה זו. לדוגמה, כאשר הרכב עוצר ברמזורים, מערכת סטארט סטופ מכבה את המנוע. ברגע שפדל הסילון מוחזק שוב, או שהבלם נפרק במקרה של הסבר כוח, המנוע מתחיל לפעול מחדש מיד.

בנוסף לפעלות תדירה של המנוע, שהסוללה חייבת לספק לתהליך זה, היא מספקת גם את כל הצרכנים האלקטרוניים גם כאשר המנוע מופסק. ניתן לומר כי סוללת הרכב היא למעשה הלב של המערכת לרכבים מודרניים. היא מוסיפה לעיתים על ידי מערכת ניהול סוללה חכמה (BMS), שהיא גם כאילו המוח של האלקטרוניקה ברכב. הסיבה לכך שהמערכת סטארט סטופ אינה פועלת יכולה להיות תוצאה של הפעולה המשולבת של שני המערכות החיוניות האלו.

סיבות לכך שמצבר start-stop לא עובד 

הניהול של הסוללה מכבה את פונקצית ההפעלהעצירה:

העדיפות הגבוהה ביותר לסוללה היא להפעיל את המנוע. אך אם לסוללה יש רק טעינה נמוכה, המערכת ניהול הסוללה מכבה את הפונקציה של ההפעלה-עצירה כדי לאפשר את הפעלת המנוע. מצבים דומים קיימים במקרים הבאים:

טכנולוגיית הסוללה הלא נכונה הותקנה:

טכנולוגיית הסוללה שגויה גורמת בעיות גורם נוסף יכול להיות שבעת החלפתה, הסוללה לא נרשמה נכון על ידי הרכב. לדוגמה, אם הטכנולוגיה או נפח הסוללה לא הוזנו כראוי, BMS אינו יכול להשתמש באלגוריתם הנכון. אם הסוללה אף אחת אינה נרשמת כחדשה על ידי הרכב, עשוי להיות המקרה שהסוללה לא נזהרת כחדשה ולכן לא נעשה שימוש בפוטנציאלה המלא.

טמפרטורת הסביבה גבוהה מדי או נמוכה מדי:

אם הסוללה דורשת יותר כח לספק את המאוורר, הפונקציה של הסטארט סטופ מכבה. האם ומתי זה קורה תלוי בהגדרות הנוחות של היצרן הספציפי של הרכב. היכול גם להיות כי פונקצית

הניהול של הסוללה מכבה את פונקצית ההפעלה-עצירה:

העדיפות הגבוהה ביותר לסוללה היא להפעיל את המנוע. אך אם לסוללה יש רק טעינה נמוכה, המערכת ניהול הסוללה (BMS) מכבה את הפונקציה של ההפעלה-עצירה כדי לאפשר את הפעלת המנוע. מצבים דומים קיימים במקרים הבאים:

גורמים שאינם תלויים בסוללה שמפריעים לפונקציה של הסטארט-סטופ:

דלתות הרכב או המסך הפנימי אינם סגורים נכונה.

מערכת העזרה בחנייה פעילה.

הרכב עולה במדרון תלול (הגובה גדול מדי).

אם פונקצית הסטארט-סטופ נכשלת לעיתים תדירות, או שאינה מפעילה בכלל, מומלץ לבדוק את הבעיה בהקדם האפשרי. באמצעות בדיקת הסוללה, המומחים יכולים לגלות אם יש צורך להחליף את הסוללה.

דברו אתנו בטל: *2648

עובדות מעניינות על מצברי סטארט-סטופ

מכוניות עם מערכת סטארט-סטופ דורשות סוללה עם טכנולוגיה מודרנית, מאחר והמצברים הרגילים לא מיועדים לעמוד בדרישות הגבוהות יותר של מכוניות אלה.
ארכיטקטורת מערכת החשמל ברכבים מודרניים דורשת טכנולוגיית סוללה תואמת כדי שהמערכת תעבוד כראוי ובאמינות. מאותה סיבה, ברכבים רבים, יש – מערכת ניהול סוללה (BMS) לכן חובה לדעת איזה סוג של סוללה מותקן ברכב כדי להשתמש בפוטנציאל המלא שלה. אם סוללה לא מתאימה מותקנת ברכב , זה עשוי להביא להתדרדרות מוקדמת של הסוללה ולתקלה נוספת.
מצבר סטארט-סטופ יש להתקין ברכבים עם מערכות הפעלה-עצירה אוטומטיות. אם מצבר סטארט-סטופ כבר מותקן ברכב, יש להחליפה תמיד במצבר סטארט-סטופ אחר בהחלפה הבאה.

מחיר מצבר סטארט סטופ לא שונה משמעותית ממחיר מצבר לרכב ללא הטכנולוגיה

חשיבות בחירת המצבר הנכון

באס או אס מצברים בע"מ אנו מבינים את החשיבות הרבה שעומדת מאחורי הבחירה הנכונה של חלקי הרכב השונים. חברתנו מתמחה בתחום מזה זמן רב ותשמח להעמיד לשירותכם אנשי מקצוע מן המעלה הראשונה שילוו אתכם בבחירת המבצר הנכון.

איתכם לאורך כל הדרך

אנשי מקצוע אמינים הם מצרך נדיר שלא תמיד קל למצוא. אנו באס או אס מצברים בע"מ מתמחים בתחום המצברים ונשמח לענות על כל שאלה שיש לכם בנוגע למצברים, להתקנתם, אילו סוגים או יצרנים מומלצים יותר לאילו דגמים של מכוניות וכל שאלה אחרת שעולה בדעתכם. כמו כן אנו מתמחים גם במצברים לכלי רכב שאינם מכוניות כמו: משאיות, אופנועים, כלי צמ"ה, אוטובוסים ועוד.